top of page
 • Writer's pictureMartin van Zeelandt / TCD

BAAPS BOMMENSET #003 (2023) (Dutch Only)


Normaliter schrijf ik al mijn reviews in het Engels, en waarschijnlijk merk je heel snel dat ik de Nederlandse taal ben verleerd. Maar vandaag had ik een bepaald gevoel, opgewekt door een artiest genaamd DIKKE BAAP. En dat gevoel was heel simpel: ik moet dit gewoon delen, en mijn review moet onderstrepen hoe ik mij voel. En als het kan, ook nog geschreven in de Nederlandse taal, oftewel gewoon Nederlands. En voila, hier is het, mijn allereerste review, op z'n Nederlands. En de mix in kwestie is er een, die ik gewoon niet kan verklaren. Zo ongeloofwaardig. Zo raar. Zo baap.

Ik ben een muziek liefhebber, en volg heel wat trends. Maar tot een aantal weken geleden had ik nog nooit van DIKKE BAAP gehoord. Of van iemand die Vieze Asbak heet. De wereld staat op z'n kop, dat is zeer zeker waar. Maar Vieze Asbak was de allereerste die ik ontdekte. En de aparte visie op muziek vond ik zo apart. En dat grenst aan datgene wat DIKKE BAAP doet. Hij had al 2 Bommensetjes op Soundcloud geplaatst, maar die hadden jammer genoeg geen tracklist.


Ik hou wel van aparte muziek. Iets wat nergens in thuis hoort, maar ook iets wat zo uniek is. Iets wat gewoon debiel is. Gewoon gestoort. En dat is deze mix zeer zeker. Maar boven alles: de muziek knalt hard door mijn speakers heen. Zo hard, ik heb het gevoel dat mijn achterruit van mijn auto lost is, of misschien een kleine barst heeft door het penetrerende geluid. Allemaal dankzij deze mix. Want naar deze mix luisteren, dat kan je niet met het volume op 2. Dat moet op 10! Minimaal, natuurlijk.


Deze mix kwam met een tracklist, dus hier de platen die DIKKE BAAP heeft samen gesmolten tot een mix!


 1. DIKKE BAAP - I LOSE MY MIND

 2. Sub Terra - Welcome To Hell

 3. Berden x GWELD - Execute

 4. Bollman - Rampage

 5. Plexøs - Living In Fear

 6. DIKKE BAAP & Vieze Asbak - VIEZE BAAP

 7. DIKKE BAAP & Vieze Asbak - STOTENPAAL

 8. XRTN - Hit The Floor

 9. Aphøtic - Real Lies

 10. Joey Risdon - Hardcore Power

 11. Per Pleks & Luciid - We Show Up

 12. 6EJOU - Cold War

 13. Oguz & Nyctonian - GLDN SZN

 14. Mzperx - Ah Shit

 15. Raxeller - Izvrachenetsz

 16. LS41 & ZERO7EIGHT - Sirens

 17. BEHEADER - I Keep My Friends In The Basement (CEKTA Remix)

 18. Amduscias - All Alone

 19. LS41 - Big 9

 20. RZVX - She Likes When I Choke Her

 21. DIKKE BAAP & Krabi - Acid Plaat (Vieze Asbak Remix)

 22. B Λ N D I - Pripjaty Pandemonium

 23. Plexøs - UTL


Ik snap helemaal niets van de artiest, of van de muziek. Het klinkt allemaal zo raar, zo wazig, maar aan de andere kant, het is allemaal gewoon knallen. Heerlijke Techno beats door je speakers heen, en geen geouwehoer. Het is een 62 minuten durende mix, en in die 62 minuten ga je zeer zeker genieten van de muziek. Als dat niet het geval is, dan weet ik niet of je te redden valt. Want wie waardeert DIKKE BAAP niet, he?


Toen ik voor het eerste de Bommenset volume 1 hoorde, toen viel ik bijna van mijn stoel af. WTF is dit, dacht ik. Het klonk anders. Uniek. Lekker, dat dan weer wel. Maar anders. Ook de naam van de artiest,DIKKE BAAP . WTF komt dat dan weer vandaan? Wat is een baap? Ik heb echt geen idee, en misschien ben ik ook te oud om het te snappen: ik ben geen Tik Tokkende jong persoon, ik ben oud. Maar ik ben nooit te oud om te leren, dus weet jij wat baap betekend, en wie diegene is achter de naam, deel het gerust met me, en plaats een comment.


Ik heb wel genoten van de muziek. Heerlijke duistere Techno muziek. En vooral van de plaat 'Living In Fear' van Plexøs. Die had ik al eens eerder gehoord, en ik vond hem gewoon bruut. Volgens mij was hij eerder te horen in Vieze Asbak's mix, maar nu ook in DIKKE BAAP's mix.


Is DIKKE BAAP niet Vieze Asbak, of visa versa?


Ik wil het niet snappen, ik wil gewoon rammen. En dankzij DIKKE BAAPs mix, zit ik nu achter mijn monitors, en de muziek knalt gewoon hard door de kamer heen. De vrouw zit beneden, te genieten van mijn gedreun. Jammer dan voor haar, maar ik moet de muziek voelen. En die voel je zeer zeker door je speaker heen komen.


Mijn eerste Nederlandstalige review, en eentje van een mix die ik niet snel zal vergeten. Wat een knaller van een mix. Ik wil, en zal zeer zeker in de toekomst vaker naar DIKKE BAAP luisteren. Wat een bazen mix!


DJ: DIKKE BAAP

Genre/Style: Techno, Hard Techno, Acid Techno

Mix Info: BAAPS BOMMENSET #003

Length Mix: 01:02:24

Tracks: 23 (twenty-three)

Download/Listen (via Soundcloud): CLICK HERE

File Size: unknown

File Type: unknown

Audio: Stereo

Sample Rate: unknown

Release Year: 202317 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page